Java – Veri Madenciligi / SQL Viewer
Gönderim Aralık 8th, 2011
Bu uygulamamizda ODBC ile ayarladigimiz veri tabani dosyamizdan verilerimizi cekip sorgulamalarimizi yapicaz… Ayni zaman da null veriler varsa bunlari buldurtup kullanicidan veri girilip girilmeyecegini veya bu verilerin silinip silinmeyecegi hakkinda onay alacagiz.
Açık Veritabanı Bağlantısı (ODBC),
bir tür veritabanından (veri kaynağı) diğer tür veritabanına veri taşımak için kullanabileceğiniz bir teknolojidir. Bunun için doğru sürücüye gereksiniminiz vardır. Bu surucu ayarlarini da ODBC ayarlari ile yapmaktayiz.
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: data mining, import java.awt.event.ActionEvent, import java.awt.event.ActionListener, import java.sql.*, import javax.swing.Icon, import javax.swing.JDialog, import javax.swing.JFrame, import javax.swing.JOptionPane, import javax.swing.table.DefaultTableModel, import javax.swing.Timer, import org.jdesktop.application.Action, import org.jdesktop.application.FrameView, import org.jdesktop.application.ResourceMap, import org.jdesktop.application.SingleFrameApplication, import org.jdesktop.application.TaskMonitor, Java, java swing, odbc, Programlama Dilleri, veri madenciligi, Weka, Yazilim
Bulundugu Konu Basliklari Java, Yazilim | Yorum Yok »
Java – Veri Madenciligi / Convert To Arff
Gönderim Aralık 7th, 2011
Bu uygulamamizda;
Excel’den verileri okuma, okudugumuz verileri arff ortamina aktarirken dosya ciktisi almayi ve verileri aktariken java’da ki hashmap algoritmasi ve string islemlerine gore cozumlemeler yapacagiz…
Ve butun bu islemleri adim adim, her bir buton icerigine gore gerceklestirecegiz…
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: convert to arff, data mining, import java.io.FileWriter, import java.io.IOException, import java.io.Writer, import java.util.HashMap, import java.util.Iterator, import java.util.Map, import java.util.Set, import jxl.Cell, import jxl.read.biff.BiffException, import jxl.Sheet, import jxl.Workbook, import org.jdesktop.application.Action, import org.jdesktop.application.FrameView, import org.jdesktop.application.ResourceMap, import org.jdesktop.application.SingleFrameApplication, import org.jdesktop.application.TaskMonitor, Java, java excel, java hashmap, java string, java swing, Programlama Dilleri, veri madenciligi, Weka, Yazilim
Bulundugu Konu Basliklari Java, Yazilim | Yorum Yok »
Java’da Karar Agaclari – ID3 Algoritmasi
Gönderim Aralık 7th, 2011
Karar Agaçları, Temel sınıflandırma tekniklerinden biri olan karar agaçları; verileri belli nitelik degerlerine göre sınıflandırmaya yarar. Bunun için algoritmaya girdi olarak verilerin belirlenen belli nitelikleri, çıktı olarak da verilerin belli bir niteligi verilir. Algoritma bu çıktı niteligindeki degerlere ulasmak için hangi girdi nitelik degerlerinin olması gerektigini agaç veri yapılarını kullanarak kesfeder.
Karar agaçları, yaygın olarak kullanılan sınıflama algoritmalarından birisidir. Karar agacı yapılarında, her dügüm bir nitelik üzerinde gerçeklestirilen testi, her dal bu testin çıktısını, her yaprak dügüm ise sınıfları temsil eder. En üstteki dügüm kök dügüm olarak adlandırılır. Karar agaçları, kök dügümden yaprak dügüme dogru çalısır.
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: data mining, ID3, ID3 Algoritmasi, Java, karar agaclari, Programlama Dilleri, veri madenciligi, Yazilim
Bulundugu Konu Basliklari Java, Yazilim | Yorum Yok »
Excel’den Arff Formatina Donusumu Saglayan Program
Gönderim Ekim 12th, 2011
Veri Madenciligi programi Weka’da Excel dosyamizda ki tum bulunan verileri, arff (attribute relation file format) formatina cevirip, program icerisinde inceleyebilmemiz icin bir donusturme programi gerceklestiricez…
NOT : Bu program Suleyman Demirel Universite’sinde Bilgisayar Muhendisligi sinifi Veri Madenciligi dersi icin gelistirmis oldugum bir programdir…
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: @attribute, @data, @relation, arff, button, data mining, desktop application, excel, excel to arff, exceltoarff, hashmap, io, iterator, Java, jcombobox, jfilechooser, jxl.cell, jxl.jar, jxl.sheet, jxl.workbook, label, list, set, textfield, veri madenciligi
Bulundugu Konu Basliklari Java, Yazilim | Yorum Yok »
Veri Madenciligi – Preprocess > OpenDB Islemleri…
Gönderim Ekim 7th, 2011
Bu makale de bir once ki makalemde olusturmus oldugum dosyanin verilerini bir Microsoft Access dosyasina aktariyoruz…
Ve sonuc olarak olusturmus oldugumuz veri tabani dosyasini weka yaziliminda SQL VIEWER ekraninda baglantilarini saglayip, sorgulamalarimiz sonuclarini gorebilecegiz.
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: data mining, OpenDB, veri madenciligi, Weka, Weka OpenDB, Weka Preprocess
Bulundugu Konu Basliklari Yazilim | Yorum Yok »
Veri Madenciligi – CSV Formatinda Calismalar…
Gönderim Ekim 7th, 2011
Bu makalemde weka yazilimin da CSV dosyalarini nasil okuyabilecegimizi ve ayni zaman da elimizde ki verileri csv’ye nasil aktarabilicegimizi anlatmaya calisacagim.
Weka’nin .arff (attribute relation file format) uzantili dosyasini Excel’de Csv formatina donusturebilmemiz icin sirasiyla su islemleri gerceklestirmemiz lazim….
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: csv, data mining, veri madenciligi, Weka, weka csv, weka excel
Bulundugu Konu Basliklari Yazilim | Yorum Yok »
Veri Madenciligine Genel Bir Bakıs…
Gönderim Ekim 7th, 2011
Veri Madenciligine Genel Bir Bakıs
Verideki egilimleri, iliskileri ve profilleri belirlemek için veriyi sınıflandıran bir analitik araç olup bu amaçla bilgisayar yazılımları gelistirilmistir. VM yazılımları; kümeleme, dogrusal regresyon, sinir agları, Bayes agları, görsellestirme ve agaç tabanlı modeller gibi birçok teknigi içerir. VM uygulamaların da önceleri sadece istatistiksel yöntemler kullanılmıstır. Bununla birlikte, bugünün VM teknolojisinde veri kümelerindeki egilim ve iliskileri kısa zamanda saptayabilmek için yüksek hızlı bilgisayarlar kullanılmaktadır. Böylece VM, gizli egilimleri minimum çaba ile çok kısa bir sürede kolayca ortaya çıkarmaktadır.
Veri Madenciligi Teknikleri
VM teknikleri islevlerine göre 3 temel grupta toplanır:
• Sınıflama,
• Kümeleme,
• Birliktelik kuralları ve sıralı örüntüler.
Sınıflama, verinin önceden belirlenen çıktılara uygun olarak ayrıstırılmasını saglayan bir tekniktir. Çıktılar, önceden bilindigi için sınıflama, veri kümesini denetimli olarak ögrenir. Kümeleme, verideki benzer kayıtların gruplandırılmasını saglayan bir tekniktir. Birliktelik analizi, bir veri kümesindeki kayıtlar arasındaki baglantıları arayan denetimsiz VM teknigidir. Birliktelik analizi çogu zaman perakende sektöründe süpermarket müsterilerinin satın alma davranıslarını ortaya koymak için kullanıldıgından “pazar sepeti analizi” olarak da adlandırılır.
Karar Agaçları
Temel sınıflandırma tekniklerinden biri olan karar agaçları; verileri belli nitelik degerlerine göre sınıflandırmaya yarar. Bunun için algoritmaya girdi olarak verilerin belirlenen belli nitelikleri, çıktı olarak da verilerin belli bir niteligi verilir. Algoritma bu çıktı niteligindeki degerlere ulasmak için hangi girdi nitelik degerlerinin olması gerektigini agaç veri yapılarını kullanarak kesfeder.
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: data mining, veri madenciligi
Bulundugu Konu Basliklari Yazilim | Yorum Yok »
SAS Programlama Dili Nedir?
Gönderim Ağustos 12th, 2011
Anthony Barr, James Goodnight, John Sall ve Jane Helwig isimli dört kişi tarafından 1976 yılında Statistical Analysis System ismi ile kurulan fakat yazılım alanında ürettiği ürünlerle bu sınırları aşan SAS (SAS Institute) günümüzde borsaya açık olmayan dünyanın en büyük yazılım şirketlerinin başında geliyor. Hiç kuşkusuz bu dörtlüden en önemlisi, Harvard Business School tarafından 20 inci yüzyılın en önemli iş liderleri listesinde gösterilen ve aynı zamanda şirketin CEO su olan James “Jim” Goodnight dır. İstatistik alanında doktorası olan Goodnight ayrı bir yazı konusu olmayı hakeden renkli bir kişilik.
Makalenin Devamini Okumak Icin Tiklayiniz!… »
Etiketler: IBM, is zekasi, PL / SQL, programlama dili, sas, veri madenciligi
Bulundugu Konu Basliklari Bilgisayar Mühendisi, Yazilim | Yorum Yok »